Spiru Haret la Noaptea Muzeelor


N-o să discut coada imensă la Muzeul Tehnic sau Foișor, în condițiile în care acele muzee mor de foame în restul anului. N-o să discut nici despre oamenii care, în Biblioteca Națională, stăteau să se joace cu întrerupătorul.

Dar la Noaptea Muzeelor a participat Universitatea Spiru Haret. Conducerea facultății universității a fost atât de impresionată de numărul mare de vizitatori încât a hotărât să ofere fiecăruia dintre ei, drept suvenir, o diplomă de licență eliberată de oricare dintre facultățile universității, la alegere.

5 gânduri despre „Spiru Haret la Noaptea Muzeelor

 1. Mircea Negru

  Din fata calculatorului se poate spune orice. Ce legatura are comentariul cu evenimentul, imi scapa.
  Dincolo de comentariul rautacios, ma intreb si eu, cum poate conducerea unei facultati sa dea diplome de licenta la oricare dintre facultatile unei universitati… Este, pe undeva, o lipsa de logica sau doar mi se pare mie?
  Cat despre ce a inteles autorul articolului din expozitiile prezentate la institutiile despre care scrie, daca a fost prezent si fizic, ramanem in ceata.
  Din pacate, am constatat, in cartile de impresii din unele institutii vizitate noaptea trecuta, remarci deplasate, fraze fara logica, fara legatura cu ceea ce se vizita. Ceea ce ridica unele semne de intrebare cu privire la calitatea unor vizitatori.

  Dar traim intr-o tara libera, unde hartia ca si Internetul suporta orice.

  In ceea ce ma priveste, multumesc organizatorilor Noptii Muzeelor ca au trecut peste astfel de clisee atat de prezente in Romania de fiecare zi, tuturor celor care ne-au vizitat expozitiile pentru intrebarile lor punctuale si faptul ca majoritatea ca au stiut de ce au ales aceasta locatie. Reafirm implicarea noastra in cercetarea, valorificarea si protejarea monumentelor istorice prezentate, din judetul Olt si Bucuresti. Inclusiv pe plan extern.

  Conf. dr. Mircea Negru
  Organizator Noaptea Muzeelor la Universitatea Spiru Haret

  Răspunde
  1. Andrei Autor post

   Mulțumesc pentru evidențierea erorii de ordin logic pe care am comis-o. Am corectat.

   Restul comentariului răutăcios nu avea nici o legătură cu evenimentul care, de altfel, este o inițiativă lăudabilă. Avea, în schimb, legătură cu renumele universității pe care dumneavoastră o reprezentați, acela de fabrică de diplome.

   Avea legătură cu membrii familiei mele care au cumpărat subiectele examenelor, inclusiv cel de licență. Iar dacă nu le-au cumpărat, au constatat că ele există pe forumuri și că de la an la an se schimbă, în cel mai rău caz, ordinea variantelor de răspuns și nu întrebările.

   Iar în final, comentariul meu răutăcios aruncat pe internet avea legătură cu faptul că profesori ai facultăților de la Spiru Haret cad în capcana lingvistică întinsă de substantivul „locație”. Totodată, sper ca folosirea eronată a virgulelor din propoziția care formează cel de-al doilea paragraf este doar o scăpare.

   În rest, felicitări pentru implicarea în evenimentul mai sus menționat!

   Andrei Ioniță,
   Emitent de opinii pe internet și absolvent de liceu.

 2. Mircea Negru

  Apreciez raspunsul prompt si sincer.

  Nu vreau sa fac comparatii intre examenele date pe vremea cand eram student si cele date de studentii de azi, la universitatile private sau de stat (inclusiv cele cu grad ridicat de incredere). Nu vreau sa vorbesc despre diplomele de doctor acordate atat de usor de universitatile … de stat.

  Despre calitatea invatamantului superior din Romania, este o poveste lunga si destul de complicata. O universitatea romaneasca in top 500 macar, ramane un obiectiv greu de atins (Open University din Budapesta este pe locul 322). Se poate cere unor universitati private ca in 20 de ani sa faca ceea ce alte universitati vechi de peste 150 de ani nu au reusit? In conditiile in care ele se autofinateaza, mai ales, din taxele studentilor?
  Nu voi comenta ce face ARACIS, pentru ca sunt evaluator ARACIS.

  Pe cand românii se bateau cu tătarii si turcii, in Anglia, Italia, Germania ori Franta existau deja universitati. La Biblioteca Universitatii din Oxford, Regele Angliei era inscris in registru cand imprumuta carti. Ce faceau voievozii de la noi?
  Macar de am face ceva pe viitor sa mai reducem din distanta ce ne separa.

  Mircea Negru
  Absolvent al Universitatii din Bucuresti si reprezentant national al unui colegiu al unei universitati din top 10

  Răspunde
  1. Andrei Autor post

   Apreciez și eu discuția coerentă și faptul că ne putem respecta reciproc opiniile. Cred, totuși, că discuția nu are sens câtă vreme niciunul dintre noi nu are capacitatea reală de a mobiliza pe cineva în sensul ăsta.

   Cât despre preocupările academice ale voievozilor de la noi, consider că nu e o scuză pentru nimeni, fie universitate privată sau de stat. Ba chiar e cu atât mai rușinos cu cât modelul exista deja și acum 150 și acum 20 de ani. Dacă cineva ar fi vrut într-adevăr performanță nu ar fi trebuit decât să îl copieze, nu să-l reinventeze.

   Cât despre problema finanțării, nu văd de ce se exclud reciproc noțiunile de profit și calitate. Atâta vreme cât licee private au dezvoltat un sistem care să împace și banii și performanța. Vorbesc aici de Liceul International de Informatică.

 3. Mircea Negru

  De acord cu ideea ca nu are rost sa reinventam ceva ce poate fi preluat. Dar românii vor mereu sa fie originali.
  Nu sunt de acord ca nu putem mobiliza pe cineva in a schimba ceva in bine. Nu totul, nu la o data anume. Nu atat de repede cum ar vrea unii dintre noi. Istoria românilor are ritmul ei.
  Liceul International de Informatica este un exemplu ca se poate. Mai sunt si altele. Vor mai fi si altele.

  Răspunde

Postează un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s