Înghețata asortată a revenit


Mai ține minte cineva aparatele alea de înghețată de pe vremea copilăriei noastre? (habar n-am care e target audience-ul blogului meu, dar mă gândesc că cei trei cititori fideli n-au cum să aibă vreun master în administrarea afacerilor sau, dacă stau să mă gândesc mai bine, n-au cum să aibă mai mult de 21 de ani)

Hai că sigur știți despre ce e vorba. Aparatele alea în fața cărora trebuia să aștepți să pună lapte (parcă), după care trebuia să aștepți încă vreo 10 minute ca acel lapte, dimpreună cu niște maglavaiț (alb sau maro) să devină înghețată, cu ajutorul freonului. Acele aparate ale căror vânzătoare te întrebau: cornet sau vafă? Asta după ce alegeai dintre vanilie, ciocolată și asortată. Cam ca la McDonald’s, doar că acolo e trendineală cu un leu.

Eh, acum câțiva ani, în perioada creditelor cu buletinul și al belșugului cu dobândă era aproape imposibil să mai găsești așa ceva. Poate doar pe la mare, dar acolo nu se pune, pentru că tot acolo găsești și aparatele alea cu ceva suc fosforescent agitat în permanență de o spirală din plastic. În rest, nu găseai înghețată la vafă decât prin frigidere. Și de cele mai multe ori trebuia să muști din ea, altfel îmbătrâneai până se dezgheța.

Până vara asta, când am început să văd din ce în ce mai des acele aparate cu trei manete din care curge înghețata în cornet. Unul dintre ele e pe Magheru, la Fornetti-ul ala non-stop dintre Universitate și Unirii. Am mai văzut altul la intersecția Moșilor cu Eminescu, în stația RATB.

Dacă vedeți, recomand să dați doi lei, măcar pentru amintirile pe care le trezește, dacă nu apreciați înghețata scursă pe degete prin vafa înmuiată.

Poza ciordită de pe net

Reclame

5 gânduri despre „Înghețata asortată a revenit

 1. michaelkrieger

  Cum sa nu le mai tin minte ? Era delucios ce iesea din ele, chiar daca multi s’au imbolnavit.
  P.s: te’ai gandit si la mine cand ai zis despre cei 3 cititori fideli ?

  Zi buna, man.


  Posted via Android.

  Răspunde
  1. Andrei Autor post

   După ce am scris însemnarea asta a apărut încă una la gura de metrou de la Dristor. Acolo lângă magazinul de vise.

Postează un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s