Afacerile înțelese la noi


Se vede treaba că  unii oameni încep să profite de disperarea altora, motiv pentru care așa-zisele business-uri piramidale redevin la modă în țara noastră, indiferent că vin sub forma unei propuneri de afacere revoluționară care va avea monopol pe piața din România în care tu ești unul dintre investitori.

Să profiți de timpul unui om căruia îi e foame și care îți spune că se grăbește nu e în regulă, iar tehnica piciorului în ușă nu se mai folosește cu succes de mult timp.

De asemenea, atunci când „baza” piramidei nu are nici un pic de abilități de comunicare, să scoți clientul din zona lui de confort invitându-l într-un loc public ca să îi propui o idee de afacere, e o idee cât se poate de proastă, pentru că acesta tinde să devină defensiv și să încerce să-ți pună bețe în roate sau, în cazul meu, să îți ureze o seară bună și să plece.

Totodată, când omul care te invită să-ți prezinte ceva e o cunoștință despre care știi că nu a luat BAC-ul, e destul de greu să crezi că cele două cărți despre marketing citite l-au făcut mai deștept, mai responsabil sau măcar atât de inteligent încât să nu fie absorbit într-un sistem piramidal dubios.

Tehnicile de programare neurolingvistică și principiile care țin de dezvoltare personală, legea atracției și alte asemenea chestii nu merg pe un om care e pasionat de așa ceva și care nu prea citește altceva în timpul liber.

Când omul pe care îl chemi vine de la un curs de marketing care a durat 2 ore și jumătate, trebuie să fii chiar prost că poți să-i vorbești despre afaceri fără să fii în stare să îi definești măcar termenul de marketing atunci când ți-o cere.

V-am zis ca să nu vă pierdeți timpul pe la diverse întâlniri semi-oligofrene. Eu am făcut-o vreo 3 minute.

Reclame

Un gând despre „Afacerile înțelese la noi

  1. Pingback: De ce mă enervează site-urile de joburi « Anndrei

Postează un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s