De ce încerc să renunț la messenger


 

Yahoo! symbol design

Image via Wikipedia

 

Nu că ăsta ar fi un scop în sine, însă de când m-am hotărât să măresc proporția timpului pe care îl petrec discutând cu oamenii față în față, limitarea conversațiilor mijlocite de diverse dispozitive sau rețele sociale mi se pare o urmare firească.

Încerc să stau față în față cu un om pentru că pot obține mult mai multă satisfacție atunci când îi transmit emoțiile pe care vreau să le transmit și când văd că interlocutorul îmi zâmbește, deși discuția nu are nimic amuzant. Cum să refuzi provocării de a îți potrivi tonul vocii întocmai cu tema discuției și cu opinia pe care vrei să i-o insufli celui care te ascultă, cum să-l faci curios, să te joci cu ego-ul lui doar ca să obții ce vrei. E un întreg proces, un joc, un sport, o îndemânare să poți discuta cu oamenii fără ca starea ta să se schimbe și să-i poți face și pe ei să simtă ceea ce simți și tu.

Messengerul se pornește doar dacă trebuie să trimit un fișier cuiva rapid, la telefon se vorbește scurt iar dacă nu sunt singur sau sunt în metrou e foarte probabil să nu răspund de loc. Caut când vreau pe cine vreau și de-asta încerc să limitez numărul interacțiunilor Non-Face to face: sunt în control.

Avantaje: Într-o lume în care tendința oamenilor e de multi-tasking, vei fi printre puținii oameni care pun preț pe vorbe, vei fi mult mai greu de mințit și vei câștiga un oarecare avantaj social în fața celora care se lasă duși de val în ceea ce unii numesc era digitală.


2 gânduri despre „De ce încerc să renunț la messenger

Postează un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s