Două exemple de social media


 

Image representing Twitter as depicted in Crun...

Image via CrunchBase

 

Așa da!

BitDefender România oferea acum câteva zile (cred că încă e valabilă oferta) prin intermediul okazii.ro, 6 luni de licență gratuită pentru produsul lor, BitDefender Internet Security. Hotărât să încerc, am download-at și instalat programul.  Ratare! Licența expirase deși eu instalasem trialul 🙂

Mi s-a părut de bun simț să nu le dau un mail în care să fac spume că nu merge programul pe care nu am dat nici un ban, așa că twitterul a fost cea mai la îndemână alternativă

În orice caz, răspunsul a fost prompt, așa cum te-ai aștepta de la o companie al cărei obiect de activitate se învârte în zona asta, iar problema cu antivirusul s-ar rezolvat relativ ușor.

Așa nu!

Cine are cont pe okazii.ro știe despre ce vorbesc: e site-ul ăla pe care orice papagal care licitează la mișto îți află numărul de telefon și te agasează cu mesaje în care te roagă să-i vinzi mai ieftin:  „Hai coa’, lasă-l la un milion juma’ și ți-l iau azi”.

Problema site-ului ăla e că nu poți folosi diacritice românești. Și nu e vorba că nu sunt afișate, ci întreg textul devine neinteligibil. Și după ce te apuci și scrii o descriere cu diacritice, ca să pari un vânzător serios, te trezești că trebuie să corectezi fiecare caracter românesc. Discuția a fost cam așa, la modul că am primit răspuns după 4 zile:

Adică nu e problema noastră că ni se fute site-ul câtă vreme nu deranjează pe nimeni asta.

UPDATE: Se pare totuși că și okazii.ro este la fel de interesată de new media și de comunicare cu utilizatorii, drept dovadă stând acest comentariu 🙂 Le mulțumesc și eu pentru interes.

Anunțuri

3 gânduri despre „Două exemple de social media

 1. Crug

  Vezi că nici BitDefender nu stă bine la capitolul ăsta, al diacriticelor. La versiunea în română nu au aşa ceva, fiind singura companie mare producătoare de antiviruşi care ignoră scrisul corect. Celelalte companii care au produse de securitate în română (Kaspersky, Norton, Microsoft) au fost în stare să-şi pună traducătorii să scrie cu diacritice, însă BitDefender, o companie românească, refuză să facă la fel deşi li s-a atras atenţia că persistă în greşeală şi îşi strică imaginea de companie serioasă.

  Răspunde
  1. Andrei Autor post

   Uite asta n-am observat, dar mulțumesc pentru observație. Oricum mi se pare o treabă mult mai gravă la un site care permite utilizatorilir să introducă text.

 2. Cristian

  Salut,

  Ne vom ocupa în curând de problema diacriticelor în toate secțiunile Okazii. Pentru un site ca Okazii implementarea durează destul de mult și au fost dezvoltări pe care utilizatorii noștri le-au considerat mai importante.

  Folosim diacritice în comunicarea cu utilizatorii, spre exemplu în pagina de anunțuri http://www2.okazii.ro/anunturi/.

  Mulțumim pentru comentarii.

  Cristian
  Okazii.ro

  Răspunde

Postează un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s