Timpul costă bani: CFR


50-53-85-76 004-4 (Business Class) serving IC ...

Image via Wikipedia

Ieri am ajuns la concluzia că CFR e o companie pentru exclusiviști, pentru oameni al căror timp costă bani și e o companie dispusă la eforturi supraomenești. Cum altfel ați explica diferența de 20 de lei dintre un Accelerat care face 4:44 ore și un Intercity care face 4:37 de la Bacău până în București.

O să îmi spuneți că nu se taxează durata, ci confortul. De acord, numai că singura diferență dintre cele două trenuri sunt scaunele. Ca să înțelegeți, comparativ vorbind, în accelerat scaunele sunt cam ca cele din tramvai, iar în IC sunt comparabile cu cele de la școală. Spun asta pentru că la școală eram obișnuit să dorm, iar în tramvai n-am reușit.

În rest, nu știu care dobitoc a venit cu ideea modernizării vagoanelor în felul ăsta, cert e că înainte vagoanele „la comun” fără compartimente se găseau pe rute de genul Urziceni-Slobozia, pe când acum, după modernizare le găsești la IC, ca să nu mai vorbim de acele vagoane etajate care după niște vopsea proaspătă au ajuns la Acc.

Noroc că am un talent nativ în a pierde bani și nu am luat IC-ul. Cum altfel aș fi putut avea acces în separeul controlorilor unde se fumează contra sumei de 5 lei? Bani pe care de altfel i-am recuperat după ce i-am dat marț nașului pe 5 lei linia 😀

3 gânduri despre „Timpul costă bani: CFR

 1. dragonashu

  Tu iti cumperi vreodata bilet la tren? Nu pot sa cred cat noroc ai sa nu prinzi un supracontrol, sa un nas care sa nu ia spaga :))
  care era site-ul ala ce seriale,documentare bla bla despre care ai scris pe blog? era din .ro

  Răspunde
 2. dragonashu

  Mda, la inceput erau in ordine upload-urile dar mie imi dura vreo 2 min sa se incarce o pagina, acum e ok doar ca majoritatea clipurilor nu imi ruleaza decat cateva secunde….dar arma secreta e orbit-grab, 3.2mb/s sa moara dusmanii mei 😀

  Răspunde

Postează un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s