Așadar am o nedumerire


Am visat noaptea trecută chestia asta și m-a făcut să mă întreb. Sunt o grămadă de oameni care iau somnifere, nu? În România vreau să spun, că americanii sunt deja imbecili și au ajuns să considere shrink-ul o dovadă de bunăstare și echilibru social.

Și tot în România sunt o grămadă de oameni care iau antidepresive. Niște medicamente care acționează la nivelul secreției de serotonină și care acționează pentru inducerea artificială a unei  stări de bine.

Și nedumerirea mea foarte simplă e: care e diferența dintre oamenii care caută fericirea în pastile recomandate de un psihiatru prea ocupat și oamenii care aleg heroina, drogul despre care se spune că dă cel mai puternic high dintre toate stupefiantele, alături de o stare de somnolență?

De ce societatea noastră îi judecă pe unii, iar pe ceilalți îi compătimește?

3 gânduri despre „Așadar am o nedumerire

  1. Andrei Autor post

   Episoade depresive are toată lumea, la fel cum se știe faptul că serotonina afectează capacitatea unui om de a adormi.
   Oamenii cu probleme de sănătate au încercat orice altă variantă până la medicamentație?
   Hai să îți spun cam cum merge treaba la psihiatri: În general cu probleme psihice des întâlnite, ca depresia sau insomnii, stres, psihoze sau cine știe ce sindrom obsesivo-compulsiv sunt consultați de un rezident care expune concluzia trasă în fața unui doctor experimentat. Doctorul experimentat prescrie medicamentație. Gata!

   Înainte să ajungi la psihiatru și medicamente sunt o mulțime de lucruri pe care le poți face, începând de la puțină meditație și studiul unor metode de psihanaliză și până la niște ședințe la psiholog, dar dacă alegi calea ușoară și apelezi direct la medicamente (fie ele și prescrise de doctor) nu ești cu nimic mai presus decât orice alt depenedent

 1. Ioni

  Daca iei antidepresive, le iei pentru ca ai probleme.
  Daca te droghezi nu inseamna neaparat ca ai probleme. Poti sa te droghezi si pentru ca ti se pare ca esti mai „cool” asa. Poti sa iei droguri si din curiozitate si apoi sa ajungi dependent…

  Răspunde

Postează un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s