Digi Tv

Mă gândesc că suntem o țară de căcați – Cum să faci rost de o casă gratis


Digi TvÎn sensul că suntem imbecili de-a binelea, știm doar să ne plângem și așteptăm să facă alții ceva pentru noi, iar pe deasupra mai și credem orbește că dacă facem schimb de salivă cu câteva sute de mii de oameni pupând niște moaște la o mănăstire care trebuie neapărat să fie la cel puțin 300 de km de casă, ne va merge bine în următoarele 6 luni. Sau mă rog, depinde de level-ul și de skill-urile pe care fiecare serie de moaște le are.

Oricum ca să trec și la subiect, eu stau în Vitan (pentru cititorul care nu e din București*, asta e un cartier al cărui ctitor, fiind atât de fericit că a descălecat în așa zonă mișto, care pe lângă Spice Shop-ul Cobra mai are și alte bogății naturale, ca de exemplul târgul de mașini Autovit, a renunțat la a mai căuta un nume pentru acest loc de legendă și s-a inspirat din cealaltă perlă a Bucureștiului – cartierul Titan)

Ca să revenim, la mine în cartier s-a construit un bloc de locuințe. Cam între spălătoria de pe stânga când te duci spre Mall și scara Cristinei. Practic la pompieri, dar mai spre Prosper, nu spre cuptorul de pâine. (O să te rog să-mi scuzi acest derapaj topografic, dar am auzi că e de prost gust să scrii posturi de 3 rânduri pe blog. Deci ai putea să zici mersi că nu înșir fiecare hăinuță din fiecare balcon – apropo de asta, vă dați seama ce s-ar fi întâmplat dacă Sadoveanu își plasa acțiunea în București? În loc de 10 pagini care descriu pădurea, am fi avut 50 de pagini care descriu blocuri, mașini și linii de tramvai)

Continuând povestea, blocul respectiv a fost terminat mult prea târziu, când criza se instalase deja (Cred totuși că aveau o mânărie cu Dorel Pârv sau Iliuță Numerologie pentru că altfel mi se pare imposibil să termini un bloc mai repede decât centura de exemplu) așa că n-au mai avut cui să vândă niște apartamente gata mobilate. Eh, dar iată că până la urmă norocul le-a surâs proprietarilor, iar seara vedeai din ce în ce mai multe lumini la geamurile respectivului bloc. Ce să mai, în ciuda crizei n-a durat mai mult de o lună ca toate apartamentele să fie ocupate.

Până când, într-o frumoasă zi de mai, o desfășurare impresionantă de forțe polițienești s-a adunat în fața blocului și a bătut în fiecare ușă. Unde n-a răspuns nimeni, au spart-o. Și astfel s-a elucidat misterul succesului unui dezvoltator imobiliar pe cea mai aprigă criză din istoria postcomunistă a României – 10 etaje de țigani fără case au găsit ușile deschise și au ocupat abuziv un bloc întreg. N-a avut nimeni curaj să-i scoată fără mascați.

O să întrebați unde e succesul dezvoltatorului imobiliar în faptul că niște colorați i-au ocupat blocul. Simplu – acum toate apartamentele au la geam câte o antenă satelit cu abonament la o platformă de televiziune digitală. Tare, nu?

*Cititorule din afara Bucureștiului, ai putea să lași aici un comentariu cu numele tău ca să nu mă mai adresez de fiecare dată cu atâtea cuvinte. Mulțumesc

Fotografia e furată de la piticu.ro

Reclame

2 gânduri despre „Mă gândesc că suntem o țară de căcați – Cum să faci rost de o casă gratis

 1. COlac

  Pai si asta nu ar fi profitul furnizorului de televiziune digitala?adica pana la urma,unde e succesul dezvoltatorului imobiliar.ca presupun ca nu se percep taxe unei comunitati revoltate de cocalauri…

  Răspunde
  1. Andrei Autor post

   Păi contra unor luni de găzduire a unor cocalauri, au fost instalate o grămadă de antene.
   Și cum oricum nu cumpăra nimeni apartamentele… e un mod de a investi

Postează un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s