Popor de grevişti


Am văzut zilele trecute la TV ceva ce se numea calendarul grevelor. Mai exact, zilele în care putem să stăm acasă pentru că funcţionarii statului au de protestat prin cine ştie ce piaţă.

A nu se înţelege greşit, îmi place la nebunie haosul. Simt o plăcere sadică de fiecare dată când văd că lucrurile ies puţin din normal şi se instalează nesiguranţa. Şi asta şi faptul că e mişto să vezi cum guvernul ţării în care trăieşti este absolut depăşit de situaţie. Practic, ar trebui să fiu primul care ia fluierul şi pancarda şi se apucă să strige că vrea salarii mai mari, deşi n-am nici o treabă nici cu salariile, nici cu guvernul.

Însă nu e chiar aşa. Nu văd de ce, în momentul în care profesorii anunţă greve se trezesc şi cei din sistemul sanitar să protesteze şi funcţionarii publici şi cei din CFR. Sunt de acord că e nasol să trăieşti cu un salariu mic, în timp ce de fiecare dată când intri într-un magazin factura se desfăşoară după principiul „fără număr, fără serie”

Însă cum dracului poţi să ai ceva de obiectat atâta vreme cât de duci la vot. Plus că nu e prima oară când se întâmplă chestia asta şi când majoritatea populaţiei înghite mizeriile din campania electorală, merge la vot, după care se apucă de grevă şi de ţipat că toţi sunt nişte hoţi. În momentul în care mergi la vot şi chiar crezi în sloganurile alea vomitive care sunt servite prin mass-media despre conştiinţa civică şi obligaţia votului ar trebui să stai dracului acasă şi să mănânci pâine cu ceai, aşa cum meriţi

Şi ca să nu generalizăm, există şi bugetari care s-au prins de toată schema cu votul şi care au realizat că nu are sens, iar pentru ăia… numai respect!

Reclame

Un gând despre „Popor de grevişti

  1. Pingback: Ammadeuss.net » Scurte de seara

Postează un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s