Spune DA fumatului în şcoli!


Astăzi o duduie a fost exmatriculată 5 zile pentru că a prins-o şefu cu ţigara.

Bun, sunt de acord că nu fumăm în instituţia publică pentru că deh, s-ar putea să supărăm colegii. Dar în curtea şcolii ce are? De unde vine regula asta privind interzicerea fumatului în curte?

Mie mi se pare o chestie de opţiune. Dacă vrei să îţi fuţi plămânii şi să mori de tânăr e absolut problema ta.

De ce există locuri în care profesorii au voie să fumeze? Pentru că se poate! Pentru că vezi-domne idioţii de elevi fac mizerie, aruncând chiştoacele pe jos. Da’ dacă s-ar amenaja un loc în care n-ar mai sta elevii cu ochii în 7 părţi după cineva care să îi prindă fumând şi în care să existe un tomberon sau ceva de genul ăsta pentru aruncat chiştoace? Ar mai fi mizerie?

Oricum elevii vor fuma în continuare şi n-o să existe în veci şcoală care să fie total fără ţigări. Cu atât mai mult pentru că fumatul e interzis în regulamentul de ordine interioară

De ce dacă bei cafea în curtea şcolii nu te pândeşte şi nu te exmatriculează nimeni? Cafeaua nu e viciu? Nu îţi afectează sănătatea? Nu rămân niştea pahare care riscă să fie aruncate pe jos? Sau pur şi simplu ne-am obişnuit cu ea şi nu ni se mai pare un rău atât de mare?

Şi mă gândesc, oare n-ar fi mai bine să îi lăsăm dracu în pace pe elevi să facă ce vor cu sănătatea lor, dacă nu din cauza democraţiei, măcar să nu ajungă să fumeze în WC-uri şi să mai dea foc la cine ştie ce

Reclame

23 de gânduri despre „Spune DA fumatului în şcoli!

 1. flavia

  total gresiiit! eu spun un „nu” vehement fumatului in scoli. ca proaspata absolventa de liceu, abia scoasa din cuptor si aburinda, pot sa sustin sus si tare ca tigarile trase la inghesuiala cu inca vreo 4 fete intr-o toaleta in pauza de 5 erau cea mai mare placere pe care puteai s-o savurezi.prea mare fraza…:-?pe scurt: god, it feels good to break the rules! pe bune, n-ar mai avea niciun farmec daca n-ar fi interzis fumatul.

  Răspunde
 2. RaSeBo

  Deblog: nu, nu este stupid și lipsit de sens. Sunt și eu de părere că ar trebui făcut un spațiu special pentru fumători, dar numai pentru acele persoane care au 18+ ani și numai în afara clădirii școlii. Cei mai mici să fie pedepsiți, dar nu doar prin exmatriculare, ci și prin scăderea notei la purtare. Cu 2 puncte. Sau 3. E mai bine așa? 🙂

  flavia: ce dulce e momentul în care treci de la nevoia de neoprit de a încălca regulile și de la impulsul de a fi…rebelă cu orice preț, la o dorință arzândă de a trăi într-o comunitate unde regulile, măcar cele de bun simț, sunt respectate cu sfințenie. Cum ai spus tu, ești proaspătă ieșită din cuptor, nu ai cum să înțelegi, cel puțin nu cu ușurință.

  Înainte să mă faceți comunist&co, am fost și eu elev (nu acum mult timp) și gândeam exact ca voi. Dar una este să fii adolescent mânat de hormonei și alta e să fii cât-de-cât imparțial și să iei în calcul și… nevoile lor.

  Părerea mea… 🙂

  Răspunde
 3. Anca

  Rasebo, asta tine de optiunea fiecaruia la acel moment. Daca el atunci vrea sa moara cu 10 ani mai devreme, lasa-l sa o faca. Orice interdictii ai pune, tot nu ai cum sa-l opresti. Si daca nu fumeaza la scoala, fumeaza pe drum, in timp ce merge acasa.
  Nu ai ce sa le faci.
  Si da, sunt fumatoare (mai mult sau mai putin inraita).

  Răspunde
 4. Anca

  Ohoooo, da’ cum sa nu??? E cea mai misto prostie. Sexul nu se pune, ca nu-i prostie. Tigarile sunt o prostie, da. Se pune daca am ajuns de la un pachet de Camel pe zi la jumatate de Virgina Slims rosu?

  Răspunde
 5. Anca

  Nu ca nu pot. Pur si simplu nu vreau. Ca sa nu mai zic ca prin intermediul fumatului am cunoscut o gramada de persoane misto. „Hai la o tigara, ca nu mai pot!…”

  Răspunde

Postează un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s