S-au emancipat


Am venit azi singur spre casă. Mai devreme decât de obicei, cam la ora la care puştimea de clasele a 5-a şi a 6-a pleacă de la şcoală.

Şi fiind singur, am putut să ascult ce discutau. Erau doi agarici şi o duduie care îi punea la respect, pe principiul „Taci că eşti prost”. Am tras concluzia că toţi trei erau în clasa a 5-a C (nu m-am prins în ce şcoală, dar având în vedere faptul că s-au urcat la Şcoala Iancului, am o oarecare bănuială)

Deşi fata era genul divă răsfăţată îmbrăcată în roz şi cu agrafe cu fluturaşi în păr, cei doi băieţaşi chiar se simţeau complexaţi de personalitatea ei şi nu ziceau nimic, doar ascultau şi aprobau cu un zâmbet tâmp pe meclă.

Şi câteva mostre din înţelepciunea generaţiilor actuale de elevi în clasele gimnaziale.

A venit la mine şi mi-a zis că e oră de linişte între 2 şi 5. Cu cât tupeu trebuie să vii, că io dacă pun muzică în orele de linişte îmi bate în ţeavă (a se observa logica)

Dacă vine la mine şi zice să-i dau locul, îi zic să se ducă dracu’ în faţă că acolo sun locurile rezervate pentru boşorogi

Stăteam în faţa blocului şi mâncam seminţe. Şi vine şi-mi zice să nu mai scuip seminţte pe jos. Şi i-am zis să se ducă dracu că io scuip unde vreau, că mătură femeia de servici. Când o mătura el, atunci să-mi zică să nu mai scuip pe jos

Are un copil de vreo doi ani. Şi a trecut o dată ăla mic pe lângă mine şi mi-a zis „salut”. Şi i-am zis să nu-mi zică mie salut că n-am citit aceleaşi cărţi

Bă’ nene, unde dracu ne ducem? Şi nu am boală atât pe duduile cu aere de dive care la 12 ani ştiu s-o ia în gură după modelul Jenna Jameson, cât am pe dobitocii care le educă. Eu n-am stat cu părinţii când eram mic şi nu a fost cazul, însă mi-aş fi dorit ca dacă eram pe cale să ajung aşa să mă bată până când n-aş mai fi fost în stare să vorbesc.

2 gânduri despre „S-au emancipat

Postează un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s