Flashmoburi şi Teo Peter


În România principala preocuparea copilaşilor târzii e imitatul. N-ar fi nimic rău în chestia asta, atâta vreme cât nu au mai imititat sute de indivizi acelaşi lucru înaintea ta.

Vreau să vorbesc despre flashmoburi. Ideea unui flashmob e ca multe persoane care aparent nu au nici o legătură între ele să facă acelaşi lucru simultan. Şi se organizează în multe locuri de pe planetă asemenea mişcări, de multe ori fiind filmate şi difuzate ca divertisment.

În România a început la Constanţa (parcă) atunci când nişte băieţi s-au strâns prin intermediul internetului şi au umblat în şir indian printr-un mall din oraş. Ideea a fost oarecum ok, au apărut şi la Tv.

Tot prin blogosferă umblă acum un mesaj care îndeamnă publicul să participe la un flashmob pentru Teo Peter. Bun măi fraţilor. Şi mie mi se pare tragic şi nedrept ceea ce s-a întâmplat cu Teo Peter, însă acum faptul e consmat. Nu se mai poate face nimic, iar un flashmob credeţi-mă că nu îl va ajuta nici pe Teo Peter, nici pe familia lui şi nici nu va impresiona pe nimeni.

Înţeleg frustrarea pe care o simţi în calitate de Român căci un judecător analfabet (tipic) American l-a lăsat pe un militar american să îşi vadă de treaba lui după ce a omorât un simbol naţional. Însă ce rost are să dezgropi morţii organizând un flashmob? Cum bine zice Arhi mor oameni în fiecare zi călcaţi de maşini, iar conducătorii auto nu paţesc nimic. Iar pentru ei nu organizează o ceată de bloggeri flashmoburi.

Atitudinea asta a unora îmi inspiră ideea unui copil de clasa întâi care fuge la învăţatoare să îl pârască pe colegul de bancă pentru că a scos limba. Aşa arată în ochii mei şi aştia cu flashmobul. Credeţi că dacă a venit Bush în România, chiar îi pasă de un judecător din state care a luat o decizie greşită? Îl doare în cot, asta în cazul în care aude de summitul unor copii maturi plini de naivitate

De aia suntem noi o ţară în curs de dezvoltare. Pentru că în loc să facem ceva constructiv organizăm flashmoburi în speranţa că…. chiar nu ştiu cu ce scop!

Reclame

3 gânduri despre „Flashmoburi şi Teo Peter

 1. adso

  prietene, uite ca a ajutat.
  iar la faza cu imitatu n-ai dreptate. sa urmezi o modalitate de exprimare nu e imitatie.
  ai facut matale ceva original? invata-ma si pe mine

  Răspunde
 2. adso

  gestu lor nu se rezuma la aparitia la tv.
  in fine, conform definitiei clasice a flashmobului, participantii ar fi trebuit sa plece, dupa eveniment in directii diferite si sa nu stea de vorba cu presa.

  si in cazul asta ar fi fost interesant.

  Răspunde

Postează un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s