O să ajung în iad


Ideea postului mi-a venit prin prisma faptului că şcoala 23, în care momentan învăţ e aşezată chiar lângă o biserică, Biserica Sf. Silvestru….

Refuz să cred ca o să ajung în iad pentru că nu sunt de acord cu ceea ce unii încearcă să îmi insufle.

Sunt de acord că Biserica e un loc sacru, că e casa lui Dumnezeu, însă cuvântul Biserică are în opinia mea mult mai multe valenţe. Nu vreau să fiu înţeles greşit, cred cu tărie în Dumnezeu însă în ceea ce priveşte biserica, am mari dubii.

Cronologic vorbind, biserica a fost întotdeauna un instrument de manipulare în masă, începând de la acele indulgenţe pe care Biserica Catolică le vindea ca pretext pentru iertarea păcatelor şi până la implicarea ei in marile decizii politice ale lumii. Şi ca s-o luam altfel, dacă acei oameni nu erau manipulaţi cine ar mai fi luptat în cruciade?

Revenind în prezent, consider că biserica are înca mari puteri de manipulare. Susţin lucrul asta pentru că ştiu cum stateau oamenii să susţină dărâmarea unui monument şi distrugerea unei importante zone verzi din parcul Carol, pentru a satisface moftul unor mitropoliţi, episcopi (sau cum s-or mai numi) de a avea cea mai mare catedrală din Estul Europei – aşa zisul proiect „Catedrala Mântuirii Neamului”

Nu mi se pare blasfemic nici să spun că preoţii sunt de fapt nişte indivizi ipocriţi, cu înclinaţii sexuale îndoielnice plini de bani. Când aţi văzut ultima oară un preot plecând de la biserică pe jos sau cu tramvaiul? Aţi observat că aproape toţi pârliţii din localitaţile din provincie, oricât de mici şi neînsemnate ar fi, au cel puţin un Logan? Asta vă duce cu gândul la viaţa modestă dedicată credinţei?!

Şi trecem aşa la urmatoarea calitate a bisericii: instituţie extrem de profitabil. Dacă preoţii au Loganuri, oare cam ce sume învârt capii bisericii? De unde au bani de ditamai catedrala? De unde bling-blingurile de pe preoţi? De ce trebuie să dai bani la înmormântare? La întrebările astea probabil nu îmi va răspunde nimeni niciodată

Ştiu că n-o să ajung în iad pentru că nu vreau să ascult un individ îmbracat în negru, beat rangă spunându-mi să nu beau să nu fumez şi să nu vorbesc urât.

Respect biserica pentru rolul de simbol al creştinităţii, însă instituţia e în opinia mea demnă de milă

Şi pentru că am instalat pluginul de polls, vă rog să va daţi cu opinia. Puteţi alege două raspunsuri

[poll=2]

Anunțuri

13 gânduri despre „O să ajung în iad

 1. maic

  frate vorbesti in necunostinta de cauza..mai documenteaza-te…io unu nu sunt de acord cu majoritatea opiniilor exprimate aici

  Răspunde
 2. maic

  stai sa inteleg dak tu ai o gagica de ceva timp ( sa zicem chiar sotie) nu ar fi „open mind” sa te insele 24/7?

  Răspunde
 3. Kesepian

  Faptele bune le compensează pe cele rele. Dacă tu vei ajunge în iad, unul şi mai păcătos de 1000 de ori decât tine, unde va ajunge? Tot acolo. Numai că fiecare are şansa să îşi îndrepte greşelile, făcând fapte bune.
  ____________
  Kesepian.

  Răspunde
 4. zafox

  „fa ce spune popa, nu ce face”
  oricum, preotii nu o duc deloc prost, botezuri, inmormantari, parastase, sfantu ion, cutie milei etc scot destul de-acolo. Plus ca aici in Sibiu, biserica are acte pe nush cate cladiri importante din zona centrala si vor sa si le revendice. Liceul meu apartine bisericii si in maxim 2 ani se muta ca isi vor cladirea inapoi. Bine ca scap pana atunci. Dar asa ca fapt divers, s-au implicat si prin politica in prevederea unor legi gen homosexuali, icoanele in cadrele scoalare etc. Vin ca milogii sa-ti bata-n usa ca sa depui o taxa care oricum nu-i obligatorie, si ameninta ca nu primesti slujba la inmormantare daca nu dai bani ca te tin in evidenta lor…

  Răspunde
 5. Krieger

  Este vorba de o doctrina foarte conservatoare, inteleasa gresit, si anume, conducerea statului din biserica. Acum, biserica nu mai este principala forta de autoritate in stat, dar are influenta masiva asupra mitilor ramase in urma. Nu promovez necredintza. Numai ca putini inteleg ca Dumnezeu reprezinta calea manturii prin credinta, si biserica doar un lacas de cult, un mediator. (pentru ca este mai ‘cool’ sa te rogi in biserica, decat acasa).
  Preotii sunt ca si profesorii de religie. Alta biserica, alt popa, aceeasi credintza. De fapt, noi mergem acolo pt credintza, nu pentru preot. Ca preotii sunt corupti, asta este un fenomen social si problema este la preot, ca om, ca si conditie uman, si nu ca entitate pe care el o reprezinta. Sa nu confundam.

  Răspunde
 6. Ghenios

  gresesti…biserica nu e UN mijloc de manipulare…e CEL MAI bun , cel mai folosit , cel mai extins si e absolut indestructibil. daca crezi in Dumnezeu nu prea te poti impotrivii bisericii. AI dat ca exemplu cruciadele si vreau sa extind, Biblia ne invata sa ne respectam aproapele , oricum si orice ar face el , in schimb cativa au preferat sa creada biserica nu Invataturile primite de la Dumnezeu si au cautat salvarea omorand sute de musulmani. (si aducand „bogatiile” orientului in europa) (btw nu fac vreun apropo cu bogatiile…da mi s-a parut un cuvant ciudat de spus si am preferat sa-l pun in ghilimele)

  Răspunde

Postează un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s