Despre blogging


Mi-au zis cunoscuţii că mă comercializez pe zi ce trece. Au dreptate, însă e inevitabil. Să vă zic cam cum e treaba cu bloggingul (pâna în momentul de faţă, pentru că mai am caţiva paşi ce trebuie facuţi în domeniul asta.. că doar nu sunt Zoso)

Iniţial auzi undeva că sunt la mare modă blogurile. Nu ştii cu ce se mănâncă, habar n-ai ce e ala WordPress, ce e aia Open Source şi oricum nu ţi-ar folosi la mare lucru să ştii toate lucrurile astea.

Dai de un host gratuit de blogging gen blogger sau wordpress şi te apuci să îţi faci blog, că pare fun şi pe deasupra mai e şi moca. Desigur, timpul acordat blogului e relativ mic căci sunt alte lucruri mai imporante de facut când eşti în faţa calculatorului, că doar toţi friendşii nu şi-or da add singuri pe hi5, iar fragurile nu se fac singure

N-ai idee despre ce să scrii, aşa că arunci un ochi pe blogurile celor mari şi vezi că ei pot să posteze ştiri, filmuleţe de pe youtube si alte porcărele. Şi îţi zici că asta e bloggingul. Evident, începi prin a pune filmuleţele şi ştirile pe care le vezi la Fulgerică. Şi continui aşa câteva luni de zile, însă în afara de vreo 2-3 manelişti agramaţi nu comentează nimeni ăe blogul tău. Aşa că te laşi de asta

Urmează etapa în care realizezi că blogul e ceva personal, că ar trebui să te reprezinte şi că cei care te citesc ar fi interesaţi de părerile tale. Pe deasupra te-a părăsit gagica, pisica ta a fost calcată de tren iar banii din alocaţie s-au dus de mult pe lucruri inutile.

Aşa că începi să îţi exprimi frustrarile şi opiniile, simţind nevoia să te asculte cineva…sau măcar să vorbeşti cu cineva care să nu te judece. Şi îţi faci un blog nou, iar reacţiile nu vor întârzia să apara: o vorbă buna, un sfat o idee. Şi începe să-ţi placă faza cu bloggingul.

Dar curând îţi iei altă pisică, mai gaseşti o duduie cu care să de mozoleşti, iar frustrarile nu îşi mai au locul. Nu mai ai subiecte interesante pe care să le dezvolţi în stilul propriu, iar atunci începi să te comercializezi. Mai un film, mai un youtube mai una-alta.

Mai departe, completăm pe parcurs. Eu cel puţin m-am oprit aici

Anunțuri

3 gânduri despre „Despre blogging

Postează un comentariu!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s